Πρώτα από όλα πρέπει να αποφασίσετε αν θα κάνετε πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο.

Σε περίπτωση που αποφασίσατε θρησκευτικό γάμο πρέπει να :
* Προμηθευτείτε το πιστοποιητικό γεννήσεως σας (από τα ΚΕΠ).
Πρέπει να εκδώσετε το πιστοποιητικό αγαμίας. Αυτό γίνετε ως έξης πηγαίνετε στην ενορία που ανήκετε με το πιστοποιητικό γεννήσεως σας, μία υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/89(από περίπτερο),την ταυτότητα σας και δύο μάρτυρες με την ταυτότητα τους . Προσοχή αν υπάρχει θέμα προηγούμενου γάμου, στην ενορία θα πρέπει να καταθέσετε αντίγραφο της πράξης του διαζυγίου σας ή πιστοποιητικό χηρείας καθώς και το ειδικό έγγραφο της Αρχιεπισκοπής.

* Δημοσιεύετε την αναγγελία του γάμου σας σε εφημερίδα.

* Πηγαίνετε στην ενορία σας ένα παράβολο χαρτοσήμου 15€(από την εφορία), την ταυτότητα σας, το πιστοποιητικό αγαμίας και την αναγγελία του γάμου σας για να σας επικυρώσουν το πιστοποιητικό αγαμίας .
Και όλα τα έγγραφα που προαναφέραμε τα πάτε στον εκκλησία που θα τελεστεί ο γάμος σας.
Αυτά είναι για το πριν ,για το μετά θα πρέπει να καταθέσετε τα έγγραφα που θα υπογράψατε στον γάμο σας στο δήμο σας για να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα και στο ληξιαρχείο .
Σε περίπτωση πολίτικου γάμου πρέπει να :
* Να συμπληρώσετε μία αίτηση που θα προμηθευτείτε από τον δήμο.
* Γίνει δημοσίευση της ημερομηνίας. Προμηθευτείτε το πιστοποιητικό γεννήσεως σας (από τα ΚΕΠ ή τον δήμο)
* Συμπληρώνετε μία υπεύθυνη δήλωση στον δήμο
* Προσοχή αν υπάρχει θέμα προηγούμενου γάμου, θα πρέπει να καταθέσετε αντίγραφο της πράξης του διαζυγίου σας ή πιστοποιητικό χηρείας
* Δημοσιεύετε την αναγγελία του γάμου σας σε εφημερίδα
* Και θα χρειαστείτε και ένα παράβολο χαρτοσήμου 15€(από την εφορία)
Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να τα καταθέσετε στον δήμο έχοντας την ταυτότητά σας μαζί και επίσης θα χρειαστείτε και έναν μάρτυρα με την ταυτότητά του .
Τις άδειες του γάμου θα της παραλάβετε μετά από 8-10 ημέρες από την ημέρα που θα καταθέσετε τα δικαιολογητικά .

DO IT YOURSELF!!!
Νέα τάση αποτελεί η ενεργώς συμμετοχή τόσο της νύφης όσο και της παρέας της στη δημιουργία των λεπτομερειών της πιο σημαντικής στιγμής της ζωής της.
Ο οίκος νυφικών Κάλλες είναι δίπλα σας για να διαλέξετε μέσα από μια πλούσια συλλογή δειγμάτων σε μπομπονιέρες αλλά και προτάσεων στολισμού, ώστε να έχετε τη χαρά της συμμετοχής και της δημιουργίας.
Μην ξεχνάτε ότι το ζητούμενο στο όλο εγχείρημα είναι η ποιότητα στο αισθητικό αποτέλεσμα και όχι ο εντυπωσιασμός, κάτι που σίγουρα θα επιτευχθεί έχοντας μαζί σας τους δικούς σας ανθρώπους. Με τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους και την δική μας καθοδήγηση και βοήθεια το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας.

ΘΕΜΑ ΓΑΜΟΥ
Μια νέα τάση στο χώρο του γάμου και της βάπτισης είναι η επιλογή θέματος, πράγμα το οποίο συνεπάγεται πιο συγκεκριμένες επιλογές και σαφέστατα λιγότερο άγχος.
Τόσο ο γάμος όσο και η βάπτιση είναι ωραίο να έχει ένα θέμα, πάνω στο οποίο θα στηθεί και η θεματολογία μπορεί να εμπνευστεί από πολύ απλά στοιχεία, όπως ένα χρώμα, μια εποχή, ένα παραμύθι…στοιχεία που σίγουρα εάν το σκεφτείτε υποσυνείδητα σας αντιπροσωπεύουν.
Ακολουθούν κάποιες προτάσεις….εσείς απλά τολμήστε το!

  1. Ένας καλοκαιρινός γάμος  ή βάπτιση μπορεί να έχει ως θέμα κάτι σχετικό με τη θάλασσα, πειρατές, τα κοχύλια ή ανεμόμυλους.
  2.  Ένας γάμος που επιλέγετε να γίνει τον χειμώνα θα μπορούσε να έχει ως concept χρώματα όπως το χρυσό, το μπρονζέ, το πορφυρό κόκκινο. Αντίστοιχα μια βάπτιση βασισμένη σε ένα παραμύθι, όπως ο μολυβένιος στρατιώτης ή τα Χριστούγεννα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
  3. Vintage! Είναι η νέα τάση της μόδας και κυριαρχεί παντού, από τις φωτογραφίες και τις εφαρμογές των smartphones μέχρι τα ρούχα και τις κινηματογραφικές ταινίες. Ο ρομαντισμός της εποχής, η καταπράσινη ύπαιθρος, σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν θέμα για ένα ονειρεμένο γάμο και βάπτιση στην καρδιά της άνοιξης!

ΥΦΑΣΜΑΤΑ
Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Άλλωστε το ύφασμα του κάθε νυφικού αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για το σχήμα αλλά και την εφαρμογή του στο σώμα της νύφης.
Διαθέτοντας την εμπειρία αλλά και μια πλούσια συλλογή από υφάσματα, ολομέταξα, γαλλικές δαντέλες και άλλα ιδιαίτερα υλικά, δημιουργούμε μαζί πρωτότυπα σχέδια σε γοητευτικές γραμμές που απευθύνονται σε κυρίες με υψηλή αίσθηση του γούστου και του στυλ. Όλα τα σχέδια είναι μελετημένα στο σωματότυπο κάθε κοπέλας, με ιδιαίτερη έμφαση στο τρόπο που δουλεύεται το ύφασμα.© 2012 ΝΥΦΙΚΑ ΚΑΛΛΕΣ